Habcsók

A habcsók egy nagyon édes, mondhatjuk, hogy gejl finomság, csak igazán édesszájúaknak ajánlom, mert cukor az nem kevés van benne. 🙂
Ebből a receptből habkarikát is készíthetünk, vagy a ilyen apró habcsókokat, amit torták díszítéséhez használhatunk fel, mint mi a következő torta díszítéséhez:
Hozzávalók a habcsókhoz
- 2 tojás fehérje
- 240 g kristáylcukor
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 tk citromlé
- ételfesték (színezéshez, márványozáshoz, elhagyható)
A habcsók elkészítése
- A tojásfehérjét lágy habbá verjük egy üveg vagy vastagabb fém tálban, majd hozzáadjuk a cukrot.
- Felteszünk egy lábasba fizet forrni, majd a habot a cukorral a gőz fölé rakjuk.
- A habot folyamatosan kevergetjük, míg 60 fokos nem lesz. Ezt egy cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük.
- Ha eléri a hőfokot, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és a keményítőt, majd 5-10 percig egészen kemény habot habot verünk belőle robotgéppel.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Én néhány csepp málna színű ételszínezőt is cseppentettem a végén a habhoz, a színezéken 1-2x villával kevertem, hogy márványos legyen, nem kell túlkeverni, mert gyorsan beszínezi rózsaszínre az egész masszát, persze ha rózsaszín habcsókokat szeretnénk, akkor lehet. 🙂
- A habot habzsákba töltöttem és egész apró halmokat nyomtam a tepsire. Ezek a habcsókok kifejezetten díszítéshez készültek. Ha enni készítjük, nyugodtan készítsünk nagyobbakat.
- A habcsókokat 80 fokos légkeveréses sütőbe toljuk 40 percre száradni.
- A mérettől függően változhat a sütési idő, akkor jó a habcsók, ha a külseje ropog, a belseje pedig egy kicsit még krémes és lágy.