Mascarponés – gyümölcsös pite

Mascarponés – gyümölcsös pite

Nagyon gyors és egyszerű piterecept a vasárapi ebédekhez vagy ha vendégek érkeznek és gyorsan össze kell dobni valamit.

Pitetésztát sem kell gyúrnunk, ugyanis bolti levelestésztából készül az alap, amire egy krémes, vanliás töltelék kerül. Barackkal isteni, az édes krémet nagyon jól kiegészíti a savanykás barack, de más gyümivel is készülhet, pl. meggyel, cseresznyével.

Hozzávalók egy kb. 20×30-as tepsihez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 db sárgabarack félbe vágva, de más gyümölcsből is készülhet

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kiterítjük a tepsibe, én sütőpapírra feltekertet használtam, ez a legegyszerőbb, széleit kicsit felnyomkodtama tepsi falára, hogy legyen egy kis pereme a pitének.
  2. A mascarponét kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromot, tojásokat, pudingport és cimára keverjük.
  3. A tésztára kenjük egyenletesen a krémet.
  4. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, kirakjuk vele a pite tetejét, úgy hogy a barackok héja felülre kerüljön.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 40 percig sütsjük a pitét, míg a teteje egy kevés színt nem kap.
  6. Teljesen kihűlve könnyen, szépen szeletelhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük