Skip to content
Epres morzsasüti
Az alaphoz:
- 250 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
Az epres töltelékhez:
- 500 g eper
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- negyed citrom leve
- 2 ek keményítő
A tetejére:
- 80 g cukor
- 130 g liszt
- 40 g zabpehely vagy darált mandula
- 115 g vaj
Az epres morzsasüti elkészítése:
- Az alaphoz a vajat a liszttel és a cukorral elmorzsoljuk.
- Egy sütőpapírral kibélelünk egy kb 20×30-as tepsit és beleszórjuk a keveréket, jól lenyomkodjuk, hogy pitetészta kinézete legyen.
- Az epreket megmossuk, negyedeljük, hozzáadjuk a cukort, keményítőt, elkeverjük.
- A tésztára öntjük.
- A tetejére a morzsához összemorzsoljuk a hozzávalókat, és az eper tetejére szórjuk.
- 190 fokos sütőben 45 percig sütjük, ha a teteje nem kezd barnulni, az utolsó 10 pecben vegyük fel a hőmérsékletet 210 fokra.
- Teljesen kihűlve szeletelhető szépen, melegen még szétesik.