Epres-túrós süti

Nagyon egyszerű, gyors süti, amit az eperszezonban érdemes megsütni. Különlegesebb, mint egy sima epres piskóta, hiszen a tésztába túró is kerül, amitől tovább puha marad az epres sütemény.
Hozzávalók egy kisebb tepsihez, 20×30-as:
– 25 dkg túró
– 2 nagy tojás
– 25 dkg liszt
– 2 kis pohár joghurt, epres vagy natúr
– 160 g cukor
– 1 dl olaj
– fél csomag sütőpor
– 0,5 kg eper
Az epres-túrós süti elkészítése:
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A túrót keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal.
- Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk a félbe vágott eperrel.
- Tűpróbáig sütjük, kb. 30 perc alatt szép színt kap a teteje.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.