Banános palacsinta

A banános palacsinta a legjobb módja a kissé szottyadt banánok felhasználásának. A legjobb lusta, hétvégi reggelik egyike. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 8-10 db-hoz, 2 főre:
- 1 db érett banán
- 125 g liszt
- 1 egész tojás
- 1,5 dl tej
- 1 ek cukor, nálam most vaníliás cukor volt
- 1 csipet só
- 1 nagy csipet fahéj
- néhány kanál olaj vagy vaj a sütéshez
- gyümölcs, méz a tálaláshoz
A banános palacsinta elkészítése:
Egy serpenyőt felteszünk közepes lángra melegedni.
A banánt egy villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lisztet. A tejet kimérjük és fokozatosan hozzáadjuk a tésztához. Egy kézi habverővel simára keverjük a tésztát.
Hozzáadjuk a sót és a fahéjat is.
Kb. 2 ek olajat öntünk a serpenyőbe. Majd egy evőkanállal, kisebb merőkanállal kisebb adagokat szedünk a tésztából. A kanállal szétterítjük a palacsintákat. Mindkét felüket 1-2 percig sütjük, míg egy kis színt kapnak.
A banános palacsintát friss gyümölcsökkel, mézzel, fahéjjal tálaljuk.