Banános palacsinta

Banános palacsinta

A banános palacsinta a legjobb módja a kissé szottyadt banánok felhasználásának. A legjobb lusta, hétvégi reggelik  egyike. Próbáljátok ki!

Hozzávalók 8-10 db-hoz, 2 főre:

  • 1 db érett banán
  • 125 g liszt
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor, nálam most vaníliás cukor volt
  • 1 csipet só
  • 1 nagy csipet fahéj
  • néhány kanál olaj vagy vaj a sütéshez
  • gyümölcs, méz a tálaláshoz

A banános palacsinta elkészítése:

Egy serpenyőt felteszünk közepes lángra melegedni.

A banánt egy villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lisztet. A tejet kimérjük és fokozatosan hozzáadjuk a tésztához. Egy kézi habverővel simára keverjük a tésztát.

Hozzáadjuk a sót és a fahéjat is.

Kb. 2 ek olajat öntünk a serpenyőbe. Majd egy evőkanállal, kisebb merőkanállal kisebb adagokat szedünk a tésztából.  A kanállal szétterítjük a palacsintákat. Mindkét felüket 1-2 percig sütjük, míg egy kis színt kapnak.

A banános palacsintát friss gyümölcsökkel, mézzel, fahéjjal tálaljuk.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük