Csokis keksz – Chocolate Chip Cookies

Csokis keksz – Chocolate Chip Cookies

Ez a csokis keksz az egyik legegyszerűbb és legfinomabb édesség az amerikai finomságok közül. Percek alatt elkészül és higgyétek el, percek alatt el is fog fogyni. Kávé, tea vagy egy pohár tej mellé tökéletes.

Ebből a mennyiségből kb. 20-30 db keksz lesz.

Hozzávalók a csokis kekszhez

  • 150 g puha, szobahőmérsékletű vaj (vajjal az igazi)
  • 120 g cukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 nagyon tojás
  • 225 g finomliszt
  • 1 csipet szóda bikarbóna
  • 1 csipet só
  • 150 g csoki (én tejcsokit használtam)

A csokis keksz elkészítése

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük
  2. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a csokis keksz többi hozzávalóját a csoki kivételével.
  4. A tejcsokit vágódeszkán apró darabokra vágjuk.
  5. Majd hozzáforgatjuk a tésztához.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  7. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk.
  8. A tésztagombócokat egymástól 2 cm-re rakjuk a tepsire, mert sütés közben szétterülnek.
  9. Ha a sütő 190 fokos, betesszük a csokis kekszet 10 percre.
  10. Ne süssük túl, akkor már jó, ha a kekszek alja elkezd barnulni.
  11. Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni, langyosan még puha, ha teljesen kihűlt, ropogós lesz.

Az eredeti, angol nyelvű recept >>



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük