Banánkenyér

Banánkenyér

Ha megmarad két-három banánunk, ami már kicsit szottyos, kicsit barnácska, így már nem szeretnénk megenni, akkor abból készítsünk banánkenyeret!

Nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és egy kis mézzel vagy vajjal tökéletes reggeli.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 125 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 nagy, 3 kisebb érett banán
  • 10 dkg csoki (elhagyható)

A banánkenyér elkészítése

    1. A puha vajat, a tojást és a cukrot habosra keverjük robotgéppel vagy egy kézi habverővel.

    1. A banánt egy tányéron villával összenyomkodjuk.

    1. A banánt hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez, majd jöhet a többi hozzávaló is a csoki kivételével.

    1. Az egészet simára keverjük.
    2. A csokit apró darabokra vágjuk, én tejcsokit használtam. Majd beleforgatjuk a banánkenyér tésztájába.

    1. Egy sütőformát kivajazunk. Ez lehet gyümölcskenyér sütéséhez használható forma, őzgerinc, vagy egy kisebb kb. 15-20 cm átmérőjű tortaforma.
    2. A tésztát belesimítjuk, a sütőt 180 fokra melegítsük elő.

    1. A banánkenyeret 40 percig sütjük, tűpróbáig. Ha nagyon barnulna a teteje, fedjük le egy alufóliával.

    1. A banánkenyér langyosan kiborítható a formából, vajjal, mézzel, vagy magában szeletelve tálaljuk.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük