Répatorta

Répatorta

A répatorta egy nagyon egyszerű, mégis különleges édesség. A répa íze nem érződik ki a tortából, ettől nem kell félni, viszont a répától a torta finom szaftos marad, nem szárad ki. Az egyszerű mascarponés krém teszi igazán finommá ezt a tortát, amelyet készíthetünk húsvétra, de akár egy hétvégi ebédre is.

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa (ez kb. 2 nagy, 4 kisebb répa)
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mandula
  • 10 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tk vanília kivonat
  • kevés vaj, liszt a tortaforma kikenéséhez

A krémhez

  • 400 g mascarpone
  • 2-3 ek porcukor
  • néhány csepp citromlé

Répatorta recept

  1. A répát megtisztítjuk, levágjuk a végeit, majd egy reszelőn lereszeljük, vagy aprítóban ledaráljuk.
  2. répatorta

  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét pedig kemény habbá verjük.
  4. A sárgájás-cukros keverékhez hozzáadjuk a reszelt répát, a darált mandulát, a lisztet, citromhéjat, sót és a vaníliát. Majd simára keverjük.
  5. répatorta

  6. A tojások fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  7. répatorta

  8. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a répatorta tésztáját.
  9. répatorta

  10. 180 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük a répatortát.
  11. répatorta

  12. Ha elkészült a torta, hagyjuk kihűlni, majd körbevágjuk a tortát, leemeljük róla a formát, és elkészítjük a krémet.
  13. A mascarponét kikeverjük 2-3 evőkanál cukorral, ízlés szerint, majd hozzáadunk egy kevés citrom vagy narancs levet, ez akár el is hagyható, de nagyon feldobja a krémet.
  14. A krémet elsimítjuk a répatorta tetején, vagy akár habzsákból is nyomhatunk pöttyöket a torta tetejére.
  15. répatorta
    répatorta



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük