Epres morzsasüti

Epres morzsasüti

Az alaphoz:

  • 250 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor

Az epres töltelékhez:

  • 500 g eper
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • negyed citrom leve
  • 2 ek keményítő

A tetejére:

  • 80 g cukor
  • 130 g liszt
  • 40 g zabpehely vagy darált mandula
  • 115 g vaj

Az epres morzsasüti elkészítése:

  1. Az alaphoz a vajat a liszttel és a cukorral elmorzsoljuk.
  2. Egy sütőpapírral kibélelünk egy kb 20×30-as tepsit és beleszórjuk a keveréket, jól lenyomkodjuk, hogy pitetészta kinézete legyen.
  3. Az epreket megmossuk, negyedeljük, hozzáadjuk a cukort, keményítőt, elkeverjük.
  4. A tésztára öntjük.
  5. A tetejére a morzsához összemorzsoljuk a hozzávalókat, és az eper tetejére szórjuk.
  6. 190 fokos sütőben 45 percig sütjük, ha a teteje nem kezd barnulni, az utolsó 10 pecben vegyük fel a hőmérsékletet 210 fokra.
  7. Teljesen kihűlve szeletelhető szépen, melegen még szétesik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük