Habcsók

Habcsók

A habcsók egy nagyon édes, mondhatjuk, hogy gejl finomság, csak igazán édesszájúaknak ajánlom, mert cukor az nem kevés van benne. 🙂

Ebből a receptből habkarikát is készíthetünk, vagy a ilyen apró habcsókokat, amit torták díszítéséhez használhatunk fel, mint mi a következő torta díszítéséhez:

Hozzávalók a habcsókhoz

  • 2 tojás fehérje
  • 240 g kristáylcukor
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 tk citromlé
  • ételfesték (színezéshez, márványozáshoz, elhagyható)

A habcsók elkészítése

  1. A tojásfehérjét lágy habbá verjük egy üveg vagy vastagabb fém tálban, majd hozzáadjuk a cukrot.
  2. Felteszünk egy lábasba fizet forrni, majd a habot a cukorral a gőz fölé rakjuk.
  3. A habot folyamatosan kevergetjük, míg 60 fokos nem lesz. Ezt egy cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük.
  4. Ha eléri a hőfokot, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és a keményítőt, majd 5-10 percig egészen kemény habot habot verünk belőle robotgéppel.
  5. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. Én néhány csepp málna színű ételszínezőt is cseppentettem a végén a habhoz, a színezéken 1-2x villával kevertem, hogy márványos legyen, nem kell túlkeverni, mert gyorsan beszínezi rózsaszínre az egész masszát, persze ha rózsaszín habcsókokat szeretnénk, akkor lehet. 🙂
  7. A habot habzsákba töltöttem és egész apró halmokat nyomtam a tepsire. Ezek a habcsókok kifejezetten díszítéshez készültek. Ha enni készítjük, nyugodtan készítsünk nagyobbakat.
  8. A habcsókokat 80 fokos légkeveréses sütőbe toljuk 40 percre száradni.
  9. A mérettől függően változhat a sütési idő, akkor jó a habcsók, ha a külseje ropog, a belseje pedig egy kicsit még krémes és lágy.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük