Szupergyors túrós-sajtos rúd
Sütéssel együtt 35 perc alatt elkészülök ezekkel a túrós-sajtos rudakkal, szóval ez a jó recept, ha vendégek jönnek, és gyorsan össze kell dobni valamit. Most egy póráhagyma leves mellé készítettem, sokkal finomabb, mint a pirított kenyérkocka. Egy meleg leves ezzel a sajtos rúddal szuper vacsora.
Hozzávalók 2 nagy tepsihez
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 250 g vaj
- 1 egész tojás
- 2 csapott tk só
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 15-20 dkg sajt (edami, füstölt sajt)
Túrós-sajtos rúd recept
- A túrós-sajtos rúd hozzávalóit egy nagyobb tálban összegyúrjuk a kenéshez való tojás és a sajt kivételével.
- A tásztát én fél órára ezután hűtőbe tettem, de akár rögtön nyújtható is. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk nagyjából téglalap alakúra
- A sajtos rúd tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, amit kicsit belenyomkdunk.
- Pizzavágóval vagy késsel kb. ujjnyi vastag rudakat vágunk a tésztából, egymás mellé pakoljuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük a túrós-sajtos rudakat, míg egy kis színt nem kapnak.
Túrós-sajtos rúd felhasználása
Én leves mellé szoktam készíteni kenyérkocka helyett, nagyon finom. De természetesen vendégeknek is készíthetjük ropogtatnivalónak. Aki szereti durvára tört borssal, köménymaggal is megszórhatja sajt helyett.