Szupergyors túrós-sajtos rúd

Szupergyors túrós-sajtos rúd

Sütéssel együtt 35 perc alatt elkészülök ezekkel a túrós-sajtos rudakkal, szóval ez a jó recept, ha vendégek jönnek, és gyorsan össze kell dobni valamit. Most egy póráhagyma leves mellé készítettem, sokkal finomabb, mint a pirított kenyérkocka. Egy meleg leves ezzel a sajtos rúddal szuper vacsora.

Hozzávalók 2 nagy tepsihez

  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 250 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 csapott tk só
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 15-20 dkg sajt (edami, füstölt sajt)

Túrós-sajtos rúd recept

  1. A túrós-sajtos rúd hozzávalóit egy nagyobb tálban összegyúrjuk a kenéshez való tojás és a sajt kivételével.
  2. túrós-sajtos rúd

  3. A tásztát én fél órára ezután hűtőbe tettem, de akár rögtön nyújtható is. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk nagyjából téglalap alakúra
  4. A sajtos rúd tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, amit kicsit belenyomkdunk.
  5. túrós-sajtos rúd

  6. Pizzavágóval vagy késsel kb. ujjnyi vastag rudakat vágunk a tésztából, egymás mellé pakoljuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük a túrós-sajtos rudakat, míg egy kis színt nem kapnak.
  8. túrós-sajtos rúd

Túrós-sajtos rúd felhasználása

Én leves mellé szoktam készíteni kenyérkocka helyett, nagyon finom. De természetesen vendégeknek is készíthetjük ropogtatnivalónak. Aki szereti durvára tört borssal, köménymaggal is megszórhatja sajt helyett.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük