Túrófánk

Túrófánk

Szupergyors túrófánk recept, ha nincs időnk, kedvünk nekiállni a klasszikus szalagos fánknak.

Egy tartalmas leves mellé második fogásként is megállja a helyét. A túrótól a tészta könnyű és légies lesz, ráadásul sütés közben a fánkocskák maguktól átfordulnak, ha megsültek.

Hozzávalók 12-13 db fánkhoz:

  • 12 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 púpos ek cukor
  • 5 dl olaj a sütéshez

A túrófánk elkészítése:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót.
  2. A túrót, ha darabos, összetörjük, de ma már kaphatunk krémes állagú túrót is, azt nem is kell összetörnünk.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a tojást, cukrokat, majd simára keverjük.
  4. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a túrósat, elkeverjük.
  5. Olajat melegítünk, minimum 5 dl legyen, hogy a fánkok ne érjenek le az edény aljára és át tudjanak fordulni. Közepes lángon melegítsük, ha az olaj túl forró, kívül megégnek, de belül nem sülnek át a fánkocskák.
  6. Vizes kézzel formázzunk diónál kicsit nagyobb fánkokat a tésztából.
  7. Ha szerecsénk van, a túrófánkok maguktól megfordulnak, ha megsültek. Süssük őket aranybarnára, hogy a belsejük is jól átsüljön.
  8. Tálaljuk fahéjas porcukorral, házi lekvárral.

Még másnap is nagyon finomak újramelegítve, de természetesen frissen az igazi. 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük