Mozis sajtos perec

Mozis sajtos perec

A sajtos és a magos perec is az élmény része, ami miatt imádok moziba járni! Most hogy nincs se mozi, se színház muszáj otthon feldobni az estéket. Ez a töltött sajtos perec és egy jó film vagy sorozat segít kicsit kiszakadni a hétköznapokból.

Hozzávalók 6 nagy perechez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 kiskanál só
  • 320 ml langyos víz
  • 4 evőkanál olíva olaj

A belsejébe, a tetejére:

  • 30-40 dkg sajt (vékony csíkokra vágva és reszelve, nálam most edami)
  • 1 tojás sárgája

Elkészítes:

  • Az élesztőt a langyos vízben a cukorral együtt kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  • A többi hozzávalót kimérjük, ha az élesztő felfutott, az egészet összegyúrjuk és kézzel (10 p) vagy géppel (5-8 perc) alatt sima, lágy tésztát dagasztunk belőle.
  • A tésztát letakarjuk és hagyjuk kelni minimum 1 órát.
  • A perec tésztájából 6 egyforma gombócot formázunk, majd egyenként mindegyiket hosszúra nyújtjuk, kb. 50 cm-esre. Lásd a képen:
Töltsd meg a tésztát sajttal!
  • A sajtból , kb 25-30 dkg-ból vékony rudakat vágunk, majd kirakjuk vele a tésztacsíkokat.
  • A vékony tésztacsíkokat a sajttal feltekerjük, a széleket összecsippenjük, hogy ne folyjon ki a sajt.
  • Majd a tésztarudakból perec formát hajtunk, sütőpapíros tepsire rakjuk, letakarjuk, majd újabb 20-30 percet pihentetjük.
  • Lekenjük egy tojás sárgájával, megszórjuk egy kevés reszeltsajttal, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt szép színűre sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük