Epres-túrós süti

Epres-túrós süti

Nagyon egyszerű, gyors süti, amit az eperszezonban érdemes megsütni. Különlegesebb, mint egy sima epres piskóta, hiszen a tésztába túró is kerül, amitől tovább puha marad az epres sütemény.

Hozzávalók egy kisebb tepsihez, 20×30-as:

– 25 dkg túró
– 2 nagy tojás
– 25 dkg liszt
– 2 kis pohár joghurt, epres vagy natúr
– 160 g cukor
– 1 dl olaj
– fél csomag sütőpor

– 0,5 kg eper

Az epres-túrós süti elkészítése:

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. A túrót keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal.
  3.  Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjük.

  1. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd szépen kirakjuk a félbe vágott eperrel.

  1. Tűpróbáig sütjük, kb. 30 perc alatt szép színt kap a teteje.
  2. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük