Vaníliás kifli

A karácsonyi időszakban legalább egyszer meg kell sütni ezt az egyszerű, de nagyon finom sütit! A vaníliás kifli készülhet dióval vagy akár mandulával is. A legfinomabb édesség egy meleg tea vagy a reggeli kávé mellé.
A vaníliás kifli hozzávalói
- 24 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 12 dkg darált dió vagy darált mandula
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. hideg víz
- Porcukor és 2 csomag vaníliás cukor a hempergetéshez
A vaníliás kifli elkészítése
-
- A vaníliás kifli hozzávalóit mérjük ki egy nagyobb tálban, és kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.


-
- A tésztát tegyük a hűtőbe legalább egy órára, de hagyhatjuk pihenni egy egész éjszakán át is.
- Egy nagy méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tésztából, ha már lehűlt, csípjünk le dió nagyságú adagokat, formázzunk belőle kukacot, majd hajtsuk be a két végét, hogy kis kifliket kapjunk.
- A kifliket tegyük a sütőpapíros tepsire, és toljuk a sütőbe 20-25 percre.

-
- A sütőből kivéve hagyjuk a vaníliás kifliket langyosra hűlni, és hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékében.

- Fém dobozban a vaníliás kiflik jó pár napig elállnak.