Spekulatius keksz, avagy készíts mesekekszet otthon!

Spekulatius keksz, avagy készíts mesekekszet otthon!

Nagyon megörültem mikor karácsony előtt nem sokkal rátaláltam erre a spekulatius sütőformára. Már többször láttam hasonló mintás kekszeket, és már rég szerettem volna kipróbálni. A kekszek hátulját bevonhatjuk csokival, így nagyon hasonló az ízük, mint a bolti mesekekszeké. Egyszerű, gyorsan elkészül, nagyon finom és gasztroajándéknak is szuper.

Hozzávalók 30 db-hoz

  • 250 g liszt
  • fél tk sütőpor
  • 125 g cukor
  • 1 kis csipet só
  • 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • 125 g puha vaj
  • 50 g natúr marcipánmassza

Spekulatius recept

  1. A spekulatius tészta hozzávalóit kimérjük egy nagyobb tálban, majd sima gombóccá gyúrjuk. A marcipánmasszát csipkedjük a tésztához.
  2. A tésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
  3. Ha a tészta lehűlt, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A formát egyhén meghintjük liszttel.
  5. A tésztából kicsiket csípünk és szétnyomkodjuk a formában, úgy hogy egyenletes legyen.
  6. A kekszek tetjét sodrófával lesimítjuk, ha göcsörtös lenne.
  7. A spekulatius kekszet 15 percre az előmelgített sütőbe töljuk, és szép barnára sütjük.
  8. Ha készen vannak, hagyjuk kicsit hűlni, majd könnyedén kinyomjuk őket a szilkon formából.

A spekulatius keksz tárolása

A kekszek fém dobozban sokáig elállnak, ha van kedvünk, kenjük meg a hátuljukat olvasztott csokival, úgy még finomabb.

dav


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük