Sajtos roló

Időigényes, pepecselős, de mindenképp megéri kipróbálni ezt a habkönnyű, sós finomságot. Mindenekelőtt be kell szereznünk hozzá 24 darab közepes méretű rolóformát.
Hozzávalók
- 500 g leveles tészta
- 200 ml habtejszín (30-32 %-os)
- 200 g trappista sajt
- 200 g füstölt sajt
- 100 g natur Philadelphia krémsajt
- 1 csapott mokkáskanál só
- kevés vaj
Elkészítés
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és minden részből 8 csíkot vágunk.
- A rolóformákat olvasztott vajjal lekenjük, majd a tésztacsíkokat szorosan rátekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, az illesztésekkel lefelé fordítva.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen lehúzzuk a rolóformákról.
- A krémhez keményre felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sót, majd beletesszük a sajtkrémet, és a reszelt sajtok felét.
- Ha teljesen kihűlt a tészta, habzsák segítségével megtöltjük a sajtkrémes masszával, majd a két végét megtömködjük a maradék reszelt sajttal.