Sajtos roló

Sajtos roló

Időigényes, pepecselős, de mindenképp megéri kipróbálni ezt a habkönnyű, sós finomságot. Mindenekelőtt be kell szereznünk hozzá 24 darab közepes méretű rolóformát.

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta
  • 200 ml habtejszín (30-32 %-os)
  • 200 g trappista sajt
  • 200 g füstölt sajt
  • 100 g natur Philadelphia krémsajt
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • kevés vaj

Elkészítés

  1. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és minden részből 8 csíkot vágunk.
  2. A rolóformákat olvasztott vajjal lekenjük, majd a tésztacsíkokat szorosan rátekerjük. Sütőpapíros tepsire rakjuk, az illesztésekkel lefelé fordítva.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen lehúzzuk a rolóformákról.
  4. A krémhez keményre felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sót, majd beletesszük a sajtkrémet, és a reszelt sajtok felét.
  5. Ha teljesen kihűlt a tészta, habzsák segítségével megtöltjük a sajtkrémes masszával, majd a két végét megtömködjük a maradék reszelt sajttal.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük