Puha mézeskalács

Puha mézeskalács

A legtöbb mézeskalács recepttel az a baj, hogy a mézeskalácsok kemények lesznek, legalább egy hétig kell őket puhítani fém dobozban, hogy fogyaszthatóak legyenek. Na ez a mézeskalács recept nem ilyen. Ha egy rögtön fogyasztható mézeskalács receptet keresel, akkor jó helyen jársz. Viszont ha díszíteni szeretnéd a mézeskalácsokat, vagy házikót akarsz belőlük építeni, akkor lehet, hogy nem ez a recept a tökéletes választás, mert az én mézeskalácsaim a sütőben megemelkedtek, és nehezebb őket díszíteni is a puhaságuk miatt.

A puha mézeskalács hozzávalói:

kb. 50 db mézeskalács figurához

  • 250 g liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 75 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 1 tojás
  • 2 nagy evőkanál méz

A puha mézeskalács elkészítése:

  1. A lisztet, szódabikarbónát, mézeskalács fűszert és a porcukrot egy tálban kimérem, és összekeverem.
  2. A lisztes keverékben elmorzsolom a vajat.
  3. Hozzáadom a keverékhez a tojást és mézet, majd kézzel összegyúrom, vagy robotgéppel elkeverem. Egy lágy tésztát fogunk kapni, így folpackba csomagoljuk és egy fél órára mélyhűtőbe, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy formázható legyen.
  4. Ha a tészta lehűlt és már formázható, kinyújtjuk 3-4 mm-esre. Lisztezzük a deszkát és a sodrófát is!
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
  6. A tésztát belisztezett szaggatókkal szaggassuk ki.
  7. Puha mézeskalács
    puha mézeskalács

  8. Tegyük a mézeskalács figurákat sütőporos tepsire egymástól 1-2 cm-re, majd toljuk a 180 fokos sütőbe őket 10 percre. Ne süssük túl őket, a 10 perc elég lesz nekik.
  9. Mikor kivettük, hagyjuk kicsit hűlni a mézeskalácsokat, ekkor még nagyon puhák, ha langyosra hűlt, már fogyaszthatók is.
  10. Puha mézeskalács



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük