Marci kedvenc brownie-ja

Marci kedvenc brownie-ja

Ha itthon megkérdezem, hogy milyen sütit süssek 10-ből 9-szer az a válasz, hogy A brownie-t. Sok recetet kipróbáltam már, de nálunk ez a befutó, eredetileg málnával készült, de lehet meggyel vagy akár csak simán, bármilyen gyümölcs nélkül készíteni.

Mellé szerintem igazán a frissen felvert tejszínhab passzol egy kis narancslével és narancshéjjal elkeverve, de nyáron vaníliafagyival is isteni.

Az eredeti recept innen származik: sutitakarok , ezer köszönet érte, csak annyit változtattam, hogy kevesebb cukorral készítem, de így is elég édes lesz.

Hozzávalók egy kb. 20×20 cm-es tepsihez, kerámia tálhoz:

  • 170 g vaj (margarinnal nem az igazi)
  • 170 g ét és tejcsoki vegyesen
  • 3 db egész tojás
  • 200 g cukor
  • 140 g liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg málna, meggy, de el is hagyható

A brownie elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A csokit vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ha forr alatta a víz, húzzuk félre! Majd hagyjuk kihűlni! Ez nagyon fontos, ne keverjük melegen a tojáshoz, mert kicsapódik, rántotta lesz!
  3. A tojást keverjük ki kézi habverővel a cukorral, sóval.
  4. Ha kihűlt a csokis vajas keverék, adjuk hozzá a tojáshoz. Keverjük simára.
  5. A lisztet 2-3 részletben adjuk hozzá a tésztához, keverjük el, nem kell sokáig keverni, kézi habverőt használjunk, így nem lesz csomós!
  6. A masszát töltsük sütőpapírral bélelt formába, szórjuk meg a málnával, meggyel.
  7. Toljuk a sütőbe a brownie-t 25 percre. A sütési idő sütőnként eltérhet! De a sütési idő nagyon fontos. Ne süssük túl! Akkor jó, ha a teteje repedezett, a közepe pedig még egy kicsit rezgős. Úgy ellenőrizzük, hogy rázzuk meg picit a tepsit, ha közepe még kicsit kocsonyás, de már nem folyós, akkor készen vagyunk.
  8. Hagyjuk langyosra hűlni, tejszínhabbal fagyival tálaljuk.

Narancsos hab:

  • 1 tk friss narancslé
  • 250 ml habtejszín
  • kevés reszelt narancshéj
  • kevés porcukor, kb. 1 tk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük