Marci kedvenc brownie-ja

Ha itthon megkérdezem, hogy milyen sütit süssek 10-ből 9-szer az a válasz, hogy A brownie-t. Sok recetet kipróbáltam már, de nálunk ez a befutó, eredetileg málnával készült, de lehet meggyel vagy akár csak simán, bármilyen gyümölcs nélkül készíteni.
Mellé szerintem igazán a frissen felvert tejszínhab passzol egy kis narancslével és narancshéjjal elkeverve, de nyáron vaníliafagyival is isteni.
Az eredeti recept innen származik: sutitakarok , ezer köszönet érte, csak annyit változtattam, hogy kevesebb cukorral készítem, de így is elég édes lesz.
Hozzávalók egy kb. 20×20 cm-es tepsihez, kerámia tálhoz:
- 170 g vaj (margarinnal nem az igazi)
- 170 g ét és tejcsoki vegyesen
- 3 db egész tojás
- 200 g cukor
- 140 g liszt
- 1 csipet só
- 20 dkg málna, meggy, de el is hagyható
A brownie elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A csokit vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ha forr alatta a víz, húzzuk félre! Majd hagyjuk kihűlni! Ez nagyon fontos, ne keverjük melegen a tojáshoz, mert kicsapódik, rántotta lesz!
- A tojást keverjük ki kézi habverővel a cukorral, sóval.
- Ha kihűlt a csokis vajas keverék, adjuk hozzá a tojáshoz. Keverjük simára.
- A lisztet 2-3 részletben adjuk hozzá a tésztához, keverjük el, nem kell sokáig keverni, kézi habverőt használjunk, így nem lesz csomós!
- A masszát töltsük sütőpapírral bélelt formába, szórjuk meg a málnával, meggyel.
- Toljuk a sütőbe a brownie-t 25 percre. A sütési idő sütőnként eltérhet! De a sütési idő nagyon fontos. Ne süssük túl! Akkor jó, ha a teteje repedezett, a közepe pedig még egy kicsit rezgős. Úgy ellenőrizzük, hogy rázzuk meg picit a tepsit, ha közepe még kicsit kocsonyás, de már nem folyós, akkor készen vagyunk.
- Hagyjuk langyosra hűlni, tejszínhabbal fagyival tálaljuk.
Narancsos hab:
- 1 tk friss narancslé
- 250 ml habtejszín
- kevés reszelt narancshéj
- kevés porcukor, kb. 1 tk.