Levendulás keksz

Levendulás keksz

A levendula szezonban mindenképp próbáljátok ki ezt a levendulás kekszet! Szedd magad levendula mezőn meg is szedhetjük hozzá a levendulát. Ha ilyen mennyiséget használunk a levendulából, az íze nem lesz túl intenzív, nagyon finom, ráadásul a perc pár perc alatt elkészül.

Hozzávalók

  • 150 g liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 75 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 púpozott teáskanál levendulavirág
  • 1 csipet só

Levendulás keksz recept

  1. A vajat kisebb kockára vágjuk, hogy könnyebben elkeveredjen a liszttel.
  2. A levendula száráról leszedegetjük a virágokat.
  3. A levendulás keksz tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, a levendulát is hozzáadjuk.
  4. levendulás keksz

  5. A tésztát legalább egy órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva, hogy kicsit visszakeményedjen és formázható legyen.
  6. levendulás keksz

  7. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  8. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd én egy lisztezett kekszpecséttel kilapítottam őket, ha nincs pecsétünk, az sem baj, akkor a tésztát nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, és szaggassuk ki egy pogácsa szaggatóval.
  9. levendulás keksz

  10. A kekszeket tegyük a sütőbe 10 percre. Ha az aljuk kicsit megbarnult, akkor már jók is. Melegen még puhábbak, de ha kihűlnek, ropogósak lesznek. Kávéhoz nagyon finom, ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db kis keksz lesz.
  11. levendulás keksz

A levendulás keksz tárolása

A levendulás keksz jó pár napig eláll, bár nálunk sosem maradt még belőle másnapra. 🙂 Fém dobozban hosszú ideig eltartható.

levendulás keksz
levendulás keksz



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük