Kalácsfelfújt

Kalácsfelfújt

A kalácsfelfújt a legjobb módja a szikkadt, maradék kalács felhasználásának. Nem egy ünnepi desszert, de tökéletes választás egy vasárnapi ebéd befejezéseképp. A lényeg, hogy jó minőségű csokival és finom, házi baracklekvárral készítsük.

Hozzávalók a kalácsfelfújthoz:

  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3-4 ek. házi baracklekvár
  • 1 ek. rum (elhagyható)
  • 5 dkg vaj a kenéshez + apró darabokra vágva a tetejére

Elkészítés:

  1. A szikkadt kalácsot kockára vágjuk.
  2. A tejet és a tejszínt összemelegítjük (ne forraljuk fel), majd hozzáadjuk a cukrot, és a rumot.
  3. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez.
  4. Egy 30×20-as tepsit vagy jénait kivajazunk, majd szétterítjük rajta a kalácskockákat.
  5. A tojásos-tejes öntetet a kalácsra csorgatjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. A csokit kisebb kockákra vágjuk, majd megszórjuk vele a kalács tetejét.
  8. A baracklekvárból teáskanálnyi adagokat teszünk a kalács tetejére.
  9. A maradék vajat kockákra vágjuk, és eloszlatjuk a kalács tetején.
  10. A kalácsfelfújtat 30 percre 180 fokos sütőbe toljuk.
  11. Ha a teteje kicsit megbarnult, kivesszük, langyosan tálaljuk.
  12. kalácsfelfújt



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük