Házi bounty szelet – szerintem finomabb mint az eredeti!
Ha szereted a kókuszos édességeket, ezt a házi Bounty szeletet ki kell próbálnod! Nincs vele sok munka, csak annyi, hogy a tölteléket 2 órán át hűtőben pihentetni kell, de higgyétek el, megéri kivárni. Szerintem jobb, mint a bolti változat.
Hozzávalók 8-9 darab Bounty szelethez:
2 dl kókusztej
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
2,5 evőkanál búzadara
A bevonáshoz:
200 g tejcsoki
A Bounty szelet elkészítése:
- A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, búzadarát és elkezdjük melegíteni.
- A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben elkezdjük melegíteni, így az íze sokkal intenzívebb lesz, de vigyázzunk rá, nem kell megbarnulnia, ha elkezd jönni az illata, már készen is van, lehúzhatjuk a tűzről.
- A reszeléket is hozzáadjuk a kókusztejhet. 1-2 percig kevergetjük míg összeáll.
- Egy sütőpapírt terítünk az asztalra. A kókuszos keveréket elsimítjuk rajta, téglalapot formázunk belőle, kb. 1 ujjnyi vastag legyen.
- Hagyjuk kihűlni, majd ha már nem meleg, a papírral együtt a hűtőbe tesszük a Bounty szelet alapját.
- Ha letelt a 2 óra, éles késsel tetszőleges szeletekre vágjuk.
- Vízgőz felett csokit olvasztunk, ha szinte már az összes csoki elolvadt, lekapcsoljuk alatta a vizet, félrehúzzuk a csokit, és addig keverjük míg sima, folyós nem lesz.
- Egy villára helyezzük a kókusz szeleteket és belemártjuk a csokiba, sütőpapírra helyezzük őket. Ha nagyjából kihűlt a csoki, betesszük még a hűtőbe néhány percre, és készen is van a házi Bounty szelet.
Forrás: Szotyi művek