Házi bounty szelet – szerintem finomabb mint az eredeti!

Házi bounty szelet – szerintem finomabb mint az eredeti!

Ha szereted a kókuszos édességeket, ezt a házi Bounty szeletet ki kell próbálnod! Nincs vele sok munka, csak annyi, hogy a tölteléket 2 órán át hűtőben pihentetni kell, de higgyétek el, megéri kivárni. Szerintem jobb, mint a bolti változat.

Hozzávalók 8-9 darab Bounty szelethez:

2 dl kókusztej

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg cukor

2,5 evőkanál búzadara

A bevonáshoz:

200 g tejcsoki

A Bounty szelet elkészítése:

  1. A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, búzadarát és elkezdjük melegíteni.
  2. A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben elkezdjük melegíteni, így az íze sokkal intenzívebb lesz, de vigyázzunk rá, nem kell megbarnulnia, ha elkezd jönni az illata, már készen is van, lehúzhatjuk a tűzről.
  3. A reszeléket is hozzáadjuk a kókusztejhet. 1-2 percig kevergetjük míg összeáll.
  4. Egy sütőpapírt terítünk az asztalra. A kókuszos keveréket elsimítjuk rajta, téglalapot formázunk belőle, kb. 1 ujjnyi vastag legyen.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd ha már nem meleg, a papírral együtt a hűtőbe tesszük a Bounty szelet alapját.
  6. Ha letelt a 2 óra, éles késsel tetszőleges szeletekre vágjuk.
  7. Vízgőz felett csokit olvasztunk, ha szinte már az összes csoki elolvadt, lekapcsoljuk alatta a vizet, félrehúzzuk a csokit, és addig keverjük míg sima, folyós nem lesz.
  8. Egy villára helyezzük a kókusz szeleteket és belemártjuk a csokiba, sütőpapírra helyezzük őket. Ha nagyjából kihűlt a csoki, betesszük még a hűtőbe néhány percre, és készen is van a házi Bounty szelet.

bounty szelet

 

Forrás: Szotyi művek



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük