Flan – Sallay Fanni receptje alapján
A vanília kedvelőinek óriási befutó lesz ez a süti, hiszen a ropogós, omlós tésztájában, és a krémes töltelékben is megjelenik ez az ízvilág. Ha a tésztát már pihentettük, onnantól kezdve szuper gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
Tésztához
- 250 g finomliszt
- 125 g hideg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 kk. vanília esszencia
- csipet só
- 50 g porcukor
Töltelékhez
- 800 g tej
- 4 tojássárgája
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 kk. vanília esszencia
- 85 g tápiókakeményítő
- só
Elkészítés
- A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha kell, 1-2 evőkanál hideg vizet is adunk hozzá, majd hűtőben legalább egy órán át pihentetjük.
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. A keményítőt elkeverjük a tej felével, majd hozzáadjuk a kihabosított tojássárgáját.
- A tej másik felét felforraljuk. Hozzáadjuk az elkevert keményítős tojássárgáját és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pudinggá főzzük.
- Az alaptésztát a piteformába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
- Ráöntjük a pudingot és 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megbarnul.