Flan – Sallay Fanni receptje alapján

Flan – Sallay Fanni receptje alapján

A vanília kedvelőinek óriási befutó lesz ez a süti, hiszen a ropogós, omlós tésztájában, és a krémes töltelékben is megjelenik ez az ízvilág. Ha a tésztát már pihentettük, onnantól kezdve szuper gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához

  • 250 g finomliszt
  • 125 g hideg vaj
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 kk. vanília esszencia
  • csipet só
  • 50 g porcukor

Töltelékhez

  • 800 g tej
  • 4 tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 kk. vanília esszencia
  • 85 g tápiókakeményítő

Elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha kell, 1-2 evőkanál hideg vizet is adunk hozzá, majd hűtőben legalább egy órán át pihentetjük.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. A keményítőt elkeverjük a tej felével, majd hozzáadjuk a kihabosított tojássárgáját.

  3. A tej másik felét felforraljuk. Hozzáadjuk az elkevert keményítős tojássárgáját és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pudinggá főzzük.
  4. Az alaptésztát a piteformába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  5. Ráöntjük a pudingot és 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megbarnul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük