Epres tiramisu (csatos üvegben)

Epres tiramisu (csatos üvegben)

Ez az epres tiramisu pont olyan finom, mint az eredeti, csak eperszezon idején érdemes feldobni egy kis gyümölccsel is. Máshogy tálaltam, mint általában a tiramisut szokás. Így, hogy csatos üvegben készült, magunkkal vihetjük akár a munkába is.

Epres tiramisu recept

Hozzávalók 4 db kisebb üveghez

  • 100 g babapiskóta
  • 1 adag hosszúkávé
  • 1 tk cukor a kávéhoz
  • 0,5 dl tej a kávéhoz
  • 250 g mascarpone
  • 2 ek cukor
  • 2 tojás
  • holland kakaópor
  • egy kevés rum, kb. 1 teáskanálnyi
  • néhány szem eper (ez akár el is hagyható)

Az epres tiramisu összeállítása

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd ha már kivilágosodott, hozzáadjuk a mascarponét. Simára keverjük.
  3. epres tiramisu

  4. Hozzáadjuk a sárgájás-mascarponés keverékhez a rumot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. A krém el is készült.
  5. epres tiramisu

  6. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd szeletekre vágjuk. 2 eperszemet csak félbe vágjunk, hagyjuk meg díszítésnek.
  7. A kávét főzzük meg, és keverjük el a tejjel, cukorral.
  8. Vegyük elő a 4 db kis csatos üvegünket, kis tálkákban is összeállítható az epres tiramisu, ha nincs üvegünk.
  9. A babapiskótát törjük ketté, mártsuk a kávéba, és tegyük az üveg aljára.
  10. Erre jöhet egy adag krém, kb. 2 evőkanálnyi. Majd szórjuk meg kakaóval.
  11. A kakaó tetején rendezzünk el néhány szelet epret.
  12. epres tiramisu

  13. Majd jöhet egy újabb réteg piskóta, krém, kakaó.
  14. A tetejét díszítsük egy félbevágott eperrel.
  15. Tegyük az epres tiramisut a hűtőbe 1-2 órára, vagy akár egy egész éjszakára, és reggel csak kikapjuk, és vihetjük is magunkkal a munkába.

Megjegyzés: mindig friss tojást használjunk, mert ezt a sütit nem hőkezeljük, így gyakorlatilag a tojásokat nyersen esszük.

epres tiramisu



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük