Epres piskóta

Epres piskóta

A receptes könyvemben gyors joghurtos piskóta néven fut ez az epres piskóta. Villámgyorsan összeállítható, hiszen még mérni sem kell az alapanyagokat, mert a joghurtos pohár szolgál mérőeszközként. Csak a sütésre kell türelemmel várni. Mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet az eperszezonban! De persze más gyümölccsel is készíthető. Meggy, barack, mindenhogy isteni.

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 pohár gyümölcsjoghurt
  • 3 pohár liszt
  • 2 pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • 1 cs. sütőpor
  • eper (vagy bármilyen más gyümölcs)
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, pucoljuk, félbevágjuk, majd kristálycukorral megszórva állni hagyjuk.
  2. A gyümölcsjoghurtot egy keverőtálba kanalazzuk, majd a poharát használjuk tovább mérőedényként. Az össze többi hozzávalót a joghurthoz adjuk, és összekeverjük.

  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük a piskótatésztát, elsimítjuk, majd az eperdarabokat elhelyezzük a tetején.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha már kihűlt, megszórjuk porcukorral.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük