Epres piskóta
A receptes könyvemben gyors joghurtos piskóta néven fut ez az epres piskóta. Villámgyorsan összeállítható, hiszen még mérni sem kell az alapanyagokat, mert a joghurtos pohár szolgál mérőeszközként. Csak a sütésre kell türelemmel várni. Mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet az eperszezonban! De persze más gyümölccsel is készíthető. Meggy, barack, mindenhogy isteni.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 1 pohár gyümölcsjoghurt
- 3 pohár liszt
- 2 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 1 cs. sütőpor
- eper (vagy bármilyen más gyümölcs)
- porcukor a tetejére
Elkészítés
- Az epret megmossuk, pucoljuk, félbevágjuk, majd kristálycukorral megszórva állni hagyjuk.
- A gyümölcsjoghurtot egy keverőtálba kanalazzuk, majd a poharát használjuk tovább mérőedényként. Az össze többi hozzávalót a joghurthoz adjuk, és összekeverjük.
- Sütőpapíros tepsibe öntjük a piskótatésztát, elsimítjuk, majd az eperdarabokat elhelyezzük a tetején.
- 180 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
- Ha már kihűlt, megszórjuk porcukorral.