Diós kosárka

Diós kosárka

Karácsonyhoz közeledve már elgondolkozhatunk azon, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. Jó választás lehet desszertnek a nagyiféle, hagyományos diós kosárka. Ha már beszereztünk hozzá 50 db kisméretű kosárformát, el is kezdhetjük.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg baracklekvár (vagy más gyümölcslekvár)

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét a citrom héjával és levével. Félig felvert állapotban hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig a darált diót.
  3. A kosárka formákat egy tepsire helyezzük, és kisebb dió nagyságú tésztagolyókat gyúrunk bele, majd az ujjunkkal, körbenyomkodva kibéleljünk kb. 0,5 cm vastagságúra.

  4. Egy kiskanállal lekvárt teszünk a kosarak közepébe.
  5. Végül evőkanál segítségével a diós habot halmozzuk a tetejére.
  6. 180 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük