Cantucci – az olasz mandulás keksz

Cantucci – az olasz mandulás keksz

Ha szeretsz a kávé, tea mellé néhány kekszet is megenni, akkor te cantucci rajongó vagy! Ez a száraz, mandulás-marcipános ízű olasz keksz tökéletes a reggeli kávé mellé vagy a délutáni, esti teához. És gasztroajándéknak sem utolsó.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

240 g liszt

120 g cukor

1 kiskanál sütőpor

2 tojás

2 evőkanál Amaretto, mandulalikőr (érdemes beszerezni, mert kávéba, más sütiben is nagyon finom)

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Később adjuk hozzá:

100 g egész mandula a héjával együtt

egy marék aszalt meggy vagy vörösáfonya (elhagyható)

A cantucci elkészítése:

  1. Robotgéppel vagy kézzel keverjük össze a tészta hozzávalóit. Egy ragacsos tésztát kapunk.
  2. Adjuk hozzá a tésztához az egész mandulát és a meggyet, majd oszlassuk el jól a tésztában.
  3. Készítsünk elő egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsit.
  4. A tésztát osszuk ketté, formáljunk belőle 2 kisebb vagy egy nagyobb, hosszú hengert. A tetejét kicsit lapogassuk meg, hogy ne legyen olyan magas.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük meg a rudakat.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel kb 1-1,5 cm-es szeletekre.
  7. A szeleteket tegyük vissza a tepsire, majd vegyük le a sütőt 140 fokra és süssük őket kb. 40 percig, míg kiszáradnak és egy kis színt is kapnak. Ezért is hívják ezeket a kekszeket biscottinak is, kétszersültnek, egyszer sütjük, majd szárítjuk.
  8. A cantucci fém dobozban sokáig eláll. Együk kávé, tea mellé vagy mártogassuk. 🙂



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük